top of page
Sand & Sky

Harry de Dobbelaere

Regiebehandelaar, Psychotherapeut

Harry de Dobbelaere_edited.jpg

Ervaren jaren

Harry is ruim 35 jaar werkzaam in de GGZ en heeft in verschillende domeinen en in verschillende functies gewerkt binnen de geestelijke gezondheidszorg; psychiatrie, verslavingszorg en forensische psychiatrie. Uiteindelijk is hij thuis gekomen in de wereld van de psychotherapie.

 

Voor verandering is moed nodig

"Klachten ontstaan vaak omdat we taboes hebben over gevoelens en gedachten." vertelt Harry. "We veroordelen onszelf vaak hierover. Op het moment dat we ruimte geven aan deze 'verboden' gedachten en gevoelens ontstaat er ruimte om nieuwe keuzes te durven maken of anders naar ons verleden te kijken. Soms kan het gebeuren dat iemand het gevoel/idee heeft geen regie meer over het eigen leven te hebben; ik wil helpen die regie te nemen dan wel terug te vinden."

 

Betrokken en kritisch

Cliënten omschrijven Harry vaak als kritisch maar betrokken. Hij is een man van de praktijk die zich laat stimuleren door collega’s en literatuur. "Ik ervaar psychotherapie als een ambacht waar gestage ontwikkeling bij hoort en heb mij voornamelijk toegelegd op het behandelen van angst- en stemmingsklachten en persoonlijkheidsproblematiek."

Cliëntgerichte psychotherapie

Als clientgerichte psychotherapeut maakt Harry gebruik van verschillende invalshoeken. Hij gelooft niet in die ene zaligmakende methode. Hij werkt vaak vanuit de affect phobia therapy, een combinatie van pyschodynamische en cognitief gedragstherapeutische theorien,  waarbij het (opnieuw leren) toelaten en hanteren van emoties centraal staat. Daarnaast gebruikt hij ook regelmatige systeemtherapeutische interventies. Ook hecht Harry waarde aan het versterken van de reeds aanwezig oplossingsgerichte capaciteiten bij cliënten zoals het stimuleren om te gaan sporten. Iets waar hij zelf ook meerdere keren per week actief mee is. 

Cliënt centraal

Het nastreven van een gezonde levensstijl spreekt Harry aan. Dit geeft cliënten zelf sturing in handen. Ze worden zo actief betrokken bij hun eigen herstel. Het feit dat de client centraal staat bij GGZ IJssel-Berkel waarbij behandeling op maat leidend is, sluit naadloos aan bij de visie die Harry heeft op psychotherapie.

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut vindt u hier.

Harry's diploma's en kwalificaties vindt u hier.

Calm Sea

Mijn diploma's en kwalificaties

Ervaring waar je op kunt bouwen

Harry de Dobbelaere: Credentials

Diploma's

  • Psychotherapeut aan de centrale RINO groep te Utrecht (BIG 19059026016)

  • Voortgezette Opleiding Systeemtherapie (Hogeschool te Amsterdam)

  • Psychodramatherapeut (Amsterdams Psychodrama Instituut)

  • HBO Maatschappelijk werk

Kwalificaties

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (Lidnummer 400771).

bottom of page