top of page
Wandelaars in bergachtige landschap

Erik van Zalk

Algemeen directeur

Fundament

Erik heeft ruim 20 jaar ervaring in internationale managementfuncties en heeft wereldwijd grote projecten aangestuurd. Binnen GGZ IJssel-Berkel verzorgt Erik in de functie van algemeen directeur de personele en operationele kant, de techniek en de financiën. 

Net als ieder ander is hij in zijn directe omgeving geconfronteerd met soms ernstige psychische klachten van mensen om hem heen. Hij gelooft dat een levensstijl waarbij aandacht is voor zowel lichaam als geest gezondheid op alle gebieden kan ondersteunen. Zo zorgt hij voor het fundament onder het krachtige verhaal dat GGZ IJssel-Berkel wil uitdragen.

Evenwichtige benadering GGZ

Erik hecht waarde aan het hier en nu, aan leven op het moment zelf, maar verliest daarbij werken vanuit een visie op de lange termijn nooit uit het oog. Erik gelooft in een vorm van geestelijke gezondheidszorg die een evenwichtige benadering hanteert: met aandacht voor klachten en problematiek, maar waarbij ook gewerkt wordt aan de kracht van mensen en datgene wat het leven betekenis geeft. Zijn kennis en ervaring in het opzetten en (bege-)leiden van grote projecten zet hij graag in voor een meer duurzame en gezonde wereld en een nieuwe, vitale GGZ.

Elementen

Voor Erik spelen de elementen een belangrijke rol. Herfststormen? Als de wind aanzwelt, verlangt Erik naar de zee. Surfen, snowboarden, wakeboarden, sportklimmen of boulderen; als het outdoor en actief is, past het bij Eriks natuur. Die verbinding met de natuur, het bewustzijn dat er voor ieder een plek op de aarde is, daar wil Erik graag de condities voor scheppen. "Gezondheid gaat samen met een leefstijl die in principe in onze genen verankerd zit. Wij zijn natuur." 

profile image_edited.jpg
bottom of page