top of page
Samenwerken

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve therapie én gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van twee vormen van psychotherapie: cognitieve therapie en gedragstherapie. 

Cognitieve gedragstherapie is de meest onderzochte behandelmethodiek en voorkeursbehandeling voor depressie, angst en psychosomatische klachten.


Helderheid

Uitgangspunt binnen de Cgt is een goede relatie tussen cliënt en therapeut, waarbij uw behandelaar als een gids met u meeloopt. U wordt actief bij de behandeling betrokken en krijgt heldere uitleg over uw klachten, de oorsprong ervan en de samenhang, zodat u helder heeft waaraan we gaan werken en waardoor de gekozen therapie werkt.


Gedragsverandering

Binnen de cognitieve gedragstherapie wordt regelmatig gebruik gemaakt van (huiswerk)opdrachten, gedragsexperimenten, wordt de omgeving indien mogelijk betrokken en maken Interventies voor leefstijl onderdeel uit van de behandeling.

Terugvalpreventie

Om wat geleerd, verwerkt of veranderd is blijvend te laten zijn, besteden we binnen GGZ IJssel-Berkel altijd aandacht aan de preventie van terugval. Hier bestaat bewezen effectieve manieren voor die we u mee zullen geven, zodat resultaten duurzaam zijn.

bottom of page