top of page
Gras en Sea

Behandelingen

Behandeltrajecten

U kunt bij ons terecht voor behandeling in zowel de basis ggz (BGGZ) als de specialistische ggz (SGGZ) vanaf de leeftijd van 18 jaar. Lees meer over onze doelgroep en uitsluitingscriteria.

Behandelvormen

Wij maken uitsluitend gebruik van door de empirie bewezen werkzame behandelvormen. Naast psychologische interventies en psychotherapie betrekken wij ook leefstijl bij de behandeling. U vindt uitgebreidere informatie over de door ons toegepaste methodieken en therapievormen onder 'Behandelingen' in het menu.

Individueel, samen of in een groep

GGZ IJssel-Berkel biedt individuele therapie, groepstherapie en relatietherapie. Welke setting het best bij uw hulpvraag aansluit wordt in samenspraak met uw regiebehandelaar bepaald. Onderstaand leest u hier meer over.

Mushroom

Individuele therapie

In een individuele setting kunnen diverse behandelvormen passen. Cognitieve gedragstherapie is de meest onderzochte behandelmethodiek en voorkeursbehandeling voor depressie, angst en psychosomatische klachten. We bieden ook andere behandelvormen aan wanneer dit meer aansluit op uw hulpvraag. Uitgangspunt binnen onze behandeling is een goede relatie tussen u als cliënt en uw behandelaar, een integrale visie en betrokken hulp van gekwalificeerde zorgverleners, waarbij u een professionele uitleg krijg over uw klachten. Interventies voor leefstijl kunnen onderdeel uitmaken van de behandeling.

Persoonlijkheidsproblematiek

Wanneer u vastloopt op verschillende levensgebieden is er vaak meer aan de hand waar we graag met u naar kijken. Bij persoonlijkheidsproblematiek werken we met schematherapie, EMDR, acceptance and commitment therapy (ACT), mindfulness en dialectische gedragstherapie (DGT).

Behandelingen: About Therapy
Hiking through forest

Groepstherapie

Wanneer u keer op keer tegen dezelfde hindernissen aanloopt in het contact met anderen, kan groepstherapie helpen om meer bewust te worden van uw gedrag en waar dit vandaan komt. Vervolgens leert u in een veilige omgeving een meer positieve houding  ontwikkelen ten opzichte van de vaak complexe en uitdagende omstandigheden die het leven biedt.

Behandelingen: About Therapy

Relatietherapie

In een relatie kunnen door een veelheid aan factoren problemen ontstaan. Dit kan gaan om een gevoel van sleur ("is dit het nu..?"), een verhouding met een andere persoon, door problemen in de communicatie of wensen en behoeften tussen partners, maar problemen kunnen ook individueel van aard zijn wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een (psychische) aandoening bij één van de partners. 

Relatietherapie kan bijzonder goede diensten bewijzen in een relatie die tijdelijk of langdurig van het juiste spoor is geraakt met vaak verbluffende resultaten. Niet te lang mee wachten, jullie zijn het waard!

Behandelingen: About Therapy
bottom of page