top of page
analyseren Scans

Biofeedback

Biofeedback

Bij biofeedback worden signalen vanuit het lichaam (biologie) met sensoren gemeten en teruggekoppeld naar de computer (feedback). Het gaat hierbij om bijvoorbeeld hartritmevariabiliteit (HRV), spierspanning, de manier van ademhaling en huidgeleiding (transpiratie via de huid). Deze feedback geeft een indicatie van de mate waarin u gespannen of ontspannen bent.

Meetapparatuur

Binnen GGZ IJssel-Berkel wordt van diverse gevoelige meetapparatuur gebruik gemaakt om het interne spanningsniveau van uw lichaam in beeld te brengen. U ziet direct wat er in uw lichaam gebeurt als u bijvoorbeeld spanning, angst of frustratie ervaart. Ook ziet u wat de effecten zijn van bijvoorbeeld ademhaling of van de houding die u aanneemt.

Biofeedbacktherapie

Met de inzet van cognitieve gedragstherapie in combinatie met biofeedbacktraining leert u uw eigen lichaamssignalen herkennen en beïnvloeden. U leert hoe u uw ademhaling kunt vertragen en stress omlaag kunt brengen. Met gerichte oefeningen werkt u aan het weer in contact komen met uw lichaam en herstel van balans.

Meer lezen

Artikelen over biofeedback en hartcohernetietraining.

Folder stress reductie training.

bottom of page