top of page

Food Pharmacy

Food Pharmacy

Lina Nertby Aurell en Mia Clase

184 pagina’s

ISBN 978 9401 303347

Uitgeverij Altamira


Food Fharmacy wordt je deelgenoot gemaakt van een wetenschappelijk onderbouwde invalshoek op gezondheid waarmee je de basisinformatie krijgt over het verband tussen je darmflora, ontstekingen en welzijn én je de receptuur in handen krijgt om de opgedane kennis en inzichten te vertalen naar toepassingen op het gebied van ontstekingsremmende voeding en leefstijl in de praktijk.


Het boek kent een heldere indeling. Na drie toegankelijk geschreven meer theoretische hoofdstukken komt in het vierde hoofdstuk de ontstekingsremmende keuken aan de orde, die centraal staat in dit boek. De pijlers die onder Food Fharmacy centraal staan worden gepresenteerd aan de hand van zes voorschriften als: ‘Ga op jacht naar voedingsstoffen’ en ‘Geef je lichaam af en toe kans om te herstellen’. Afgesloten wordt met een na- en dankwoord en een bronvermelding.


Food Pharmacy is prachtig vormgegeven. De luxe hardcover lijkt ingelegd met gouden letters die doordat zij dieper zijn geplaatst ook een extra gevoelsbeleving geven. De opmaak is bijzonder helder en, hoewel er veelvuldig gebruik gemaakt is van kleurrijk fotomateriaal, aangenaam rustig om naar te kijken door het gebruik van ruime marges. Verder vind je verhelderende kaders die door gebruik van icoontjes ingedeeld zijn in onder andere ‘wetenschappelijke achtergrond’, ‘boosts voor je immuunsysteem’ en tips ‘voor kinderen’. Een ruime keus aan recepten en samenvattingen completeert het geheel.


Een bijzonder aantrekkelijk, origineel en inhoudelijk toepasbaar werk over natuurlijke receptuur, voorgeschreven aan iedereen die zijn gezondheid een boost wil geven en bewuster wil eten. En daarbij: ongewenste bijwerkingen en overdosering zijn niet mogelijk.

bottom of page