top of page

Angst van monster tot stille kracht

Angst van monster tot stille kracht
Frits Boer
219 pagina’s
ISBN 978 9058 98071
Uitgeverij Tijdstroom

Auteur van dit boek is een autoriteit op het gebied van angst- en dwangstoornissen bij kinderen en als emeritus hoogleraar verbonden aan het AMC. Dit boek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met hoogleraar evidence-based psychiatrie bij het VUmc en internationaal expert op het gebied van angst- en dwangstoornissen bij volwassenen. Een ervaren duo die een erg toepasbaar en toegankelijk boek hebben geschreven dat naar ik hoop de weg naar een groot publiek zal vinden. Angst gooit in een groot aantal levens de boel namelijk zo overhoop dat begrip voor wat er speelt en vooral wat je er nu echt aan kunt doen, zeer welkom is.

Dit boek kent vijf delen die afzonderlijk van elkaar te lezen zijn. In een ‘routeplanner’ krijg je een overzicht van de gepresenteerde informatie, zodat je weet of je wilt beginnen met het eerste deel waarin je vindt waar angst voor bedoeld is of in wilt haken op het deel waarin je je zorgen over iemand maakt met overmatige angst en wilt weten wat er speelt (deel drie) of wat je kunt doen als je al precies weet om welke angst het gaat (deel vier). Hoewel ik je aanraad alle delen te lezen, omdat het zoveel verklaart en je een keur aan handvatten biedt, zou ik deel vijf zeker niet overslaan. In dit hoofdstukken zie je hoe de gepresenteerde gereedschappen worden toegepast.

De kracht in dit boek zit hem wat mij betreft naast de aansprekende manier van hoe je als lezer wordt aangesproken in de hoop en positieve verwachting die je krijgt als je met het lezen van dit boek je angst beter gaat leren kennen, zodat je weet hoe angst te bedwingen, maar bovendien zodat je weet dat je kunt profiteren van zijn stille kracht.

bottom of page