top of page
Gebied van Chrysanten

Joop Verschoor

Regiebehandelaar, GZ-psycholoog, Psychotherapeut, Supervisor VGCt en Schematherapeut

Rijkdom aan ervaringen

Joop is in de Geestelijke Gezondheidszorg gaan werken toen hij 18 was. Inmiddels is hij 46 jaar aan ervaringen rijker. Deze heeft hij opgedaan in verschillende velden, zoals de forensische psychiatrie, de kinder- en jeugdpsychiatrie en de volwassenenzorg. Joop richt zich voornamelijk op individuele behandelingen, maar het werken met groepen, partners en gezinnen behoort ook tot zijn ervaringen.


Fascinatie voor menselijke psyche

"Nog steeds is de psyche van de mens een raadsel voor me; iets anders verwachten lijkt naïef te zijn. Een deel van mijn motivatie om hulpverlener te worden komt voort uit mijn nieuwgierigheid naar de aard van onze psyche. Door mijn ervaringen ben ik het grote belang gaan zien van automatische patronen en onze evolutionaire wortels en ik put uit meerdere bronnen om deze te helpen veranderen als ze pijn doen en klachten geven. Deze bronnen vind ik in mijn vakgebied in al zijn vele gedaanten en vormen, maar regelmatig is inzicht in de psyche ook -of misschien wel juist- buiten mijn vakgebied aan te treffen."

In zijn vak word Joop ervaren als humorvol en buiten de gebaande paden denkend. Of dit zo is weet hij niet, wel is hij zich ervan bewust dat zijn houding er een is van invoelend zijn met realistische grenzen. 

Autonomie

Voor Joop is autonomie een belangrijk goed. Niet dat hij deze belangrijker acht dan andere basale behoeften, maar in zijn handelen vormt autonomie wel een belangrijke rode draad. Het recht om je eigen leven in te richten, met inachtneming van de natuurlijke grenzen hierin, vormen hierbij uitgangspunt.

Evidence based met persoonlijke benadering

"Vooral in het begin had ik een enorme honger naar kennis van mijn vak en de aanpalende gebieden en verslond ik boeken en vakliteratuur. De stap om me al deze informatie eigen te maken is een proces wat nooit stopt. Gaandeweg ben ik tot een behandelaar geworden die zich laat leiden door de laatste stand der (wetenschappelijke) zaken, met de realisatie deze niet anders te kunnen toepassen dan met de zowel de inzet als beperkingen van mijn persoon."


Cognitieve gedragstherapie en schematherapie

Methoden van cognitieve gedragstherapie, schematherapie,  en nog een aantal andere therapiestromingen vormen een vanzelfsprekende hulp in het hoofd kunnen bieden aan klachten die autonomie, verbinding en andere basisbehoeften in de weg kunnen staan, waarbij verschillende levensgebieden als relatie, financiën en levensstijl verbonden zijn met elkaar. "Onze klachten tasten vaak een of meerdere levensgebieden aan, maar onze levensgebieden hebben ook een grote invloed op ons geestelijk welzijn." 

GGZIJssel-Berkel

"GGZ IJssel-Berkel hanteert een visie waar ik mij volledig in herken. Daarnaast ligt het pand prachtig in een inspirerende omgeving die rust en ruimte uitstraalt. Aangenaam voor cliënten en een prettige plek om te werken."

Gesprekspartner

"Wanneer je de wens hebt zijn jouw klachten het hoofd te willen bieden, dan ben ik graag je gesprekspartner."Joops diploma's en kwalificaties vindt u hier

Calm Sea

Mijn diploma's en kwalificaties

Ervaring waar je op kunt bouwen

Diploma's

  • Psychotherapeut Radboud Universiteit Nijmegen (BIG 39046853716)

  • Gz-psycholoog Radboud Universiteit Nijmegen (BIG 19046853725)

  • Cognitief gedragstherapeut VGCt (Lidnummer 001796)

  • Master orthopedagogiek Universiteit Nijmegen

Kwalificaties

  • Specialisatie schematherapie basis en vervolg (Cure & Care Arnhem).

  • Supervisor en docent VGCt (Registratie 001796)

bottom of page