top of page
Nature Walk

Agnes Jongerius

Dramatherapeut, Senior Trainer en Coach, Register Mediator

Speelse kracht; veiligheid en humor in de weg naar persoonlijk welbevinden.

Verbindend, makkelijk in contact en een scherpe blik op wat er speelt bij mensen, dat is wat mensen over mij zeggen.

Ik weet van mezelf dat ik graag met mensen werk en een bijdrage wil leveren aan meer geluk in iemands leven.

Ik geloof in de gezonde kant van de mens, wat zijn je kwaliteiten en hoe kun je dit arsenaal aan mogelijkheden uitbreiden. Ieder mens is als kind spelenderwijs groot geworden. De ervaring van het doen helpt je de omgeving te begrijpen en je erin te bewegen. Ik help mensen dan ook graag deze spelende kant in zichzelf weer te ontdekken en op deze manier vrij te komen van ingesleten paden die niet langer werken.

Mijn werkwijze is vanzelfsprekend speels, humorvol en laagdrempelig. Ik hoor vaak dat men zich veilig en gezien voelt bij mij; dat ik de confrontatie niet schuw en durf door te pakken. Ik geloof in de kracht van een ieder om moeilijke zaken om te zetten in duidelijke acties ten dienste van zich zelf en de ander.

Drama-Therapie

Drama betekent: Handeling. Handelen met nieuw gedrag door middel van actieve werkvormen zoals het rollenspel.

Het rollenspel is een vrijplaats om te oefenen met anders reageren op situaties waar je nu in vastloopt. Deze vrijplaats maakt het aangenaam omdat het een plaats is waar je alles kunt uitproberen zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. Vanuit mijn jarenlange ervaring in zowel de GGZ als Dramatherapeut en in het Bedrijfsleven als Coach/Trainer heb ik inmiddels een schat aan werkvormen ontwikkeld. 

Actieve werkvormen

De uitnodiging om anders te handelen maakt dat je vertrouwd raakt met nieuw gedrag wat èn veel effectiever is èn bij je past. Zonder dat het een trucje wordt. Hiermee heb je de drempel overwonnen van hoe het aan te pakken in de praktijk, want dat heb je dan al geoefend. De actie die je al gedaan hebt zorgt ervoor dat je het ook daadwerkelijk gaat doen, je systeem staat op aan. Actieve werkvormen zorgen er voor dat je congruent wordt in je gedrag. Het klopt wat je zegt en wat je laat zien. Als je iets anders zegt dan wat je laat zien, geloven mensen wat je laat zien en niet wat je zegt, dus onzekerheid camoufleren met daadkrachtige woorden werkt niet.

Actieve werkvormen verbinden hoofd en lijf met elkaar waardoor het weer klopt. In de eerste plaats word je hier zelf gelukkiger van. Daarnaast zal de ander je serieus nemen.

 

Samenspel in Visie: Mijn Keuze voor GGZ IJssel/Berkel

Bij GGZ IJssel/Berkel herkende ik mijn eigen visie op de mens als een integraal wezen, waarbij het samenbrengen van lichaam en geest essentieel is voor een gezond en gelukkig leven. GGZ IJssel-Berkel benadrukt het belang van deze integrale benadering, essentieel voor duurzaam welzijn en vitaliteit.

Agnes's diploma's en kwalificaties vindt u hier.

 

foto3.jpg
Calm Sea

Mijn diploma's en kwalificaties

Ervaring waar je op kunt bouwen

Diploma's

  • Opleiding Dramatherapie.

  • Opleiding Psychodrama.

  • Verschillende interne coachopleidingen.

  • Basis- en vervolgopleiding ACT.

  • Opleiding tot Mediator.

  • Opleiding tot Breintrainer.

  • Opleiding tot Familieopsteller

Beroepsvereniging

  • Federatie Vaktherapeutische Beroepen | FVB.

bottom of page