top of page
Riding Lessons

Marijke Willems

Psycholoog, diagnosticus

Puzzelen

Marijke is een doortastende en ervaren diagnosticus die ontzettend van puzzelen houdt. Daarom is het ook geen wonder dat zij in de psychodiagnostiek terecht is gekomen. In eerste instantie rondde zij de opleiding psychodiagnostisch werk af, daarna de opleiding psychologie en binnenkort start ze met de GZ opleiding om haar kennis verder te verbreden. 

Diagnostiek

Binnen GGZ IJssel-Berkel kunt u Marijke tegenkomen wanneer psychologisch onderzoek aan de orde is. Met haar meer dan 10 jaar ervaring in de diagnostiek weet zij kundig en betrokken vragen van uzelf, vanuit uw omgeving of van uw behandelaar te onderzoeken en beantwoorden. Dit kan zijn wanneer een (eerdere) behandeling is vastgelopen, als er een vermoeden is van een ontwikkelingsstoornis (als autisme of ADHD) of bij specifieke vragen die van belang zijn voor uw behandeling over intelligentie, geheugen, aandacht, concentratie of persoonlijkheid.

Fascinatie voor onderzoek

"Ik vind het fascinerend om met behulp van psychologisch onderzoek een bijdrage te kunnen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling, welbevinden en het empoweren van mensen. Onderzoeken waar de kwetsbaarheden maar vooral ook de mogelijkheden van mensen liggen, kan een belangrijke sleutel zijn in de persoonlijke ontwikkeling en welbevinden. Daarom kan een psychologisch onderzoek gericht op intelligentie, persoonlijkheid en/of cognitief functioneren een onmisbare aanvulling zijn in de behandeling."

Bundeling van krachten

"De kracht van GGZ IJssel-Berkel ligt mijns insziens in de integrale aanpak. Lichaam en geest gaan hand in hand en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom voel ik mij bevoorrecht dat ik door middel van mijn psychodiagnostische kennis onderdeel kan zijn van dit team." Aldus Marijke.
Als zij niet aan het werk is, dan is zij hoogstwaarschijnlijk aan het trainen en genieten met haar paarden of honden, want haar andere wezenlijke passie ligt bij de paarden- en hondensport en de omgang en verbinding met deze dieren.

bottom of page