Image by Jf Brou

Sophie Marselis

Psycholoog NIP, runningtherapeut, therapiehondenbegeleider

Verschil durven maken.

Mijn naam is Sophie Marselis en sinds 2016 ben ik werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb in verschillende functies en binnen verschillende settingen gewerkt. Zo heb ik op een forensische afdeling gewerkt, in de basisggz en binnen de huisartsenzorg. Door deze ervaringen en door mijn persoonlijke ervaring heb ik een eigen kijk op zorg gekregen. In mijn werkzaamheden als psycholoog vind ik het belangrijk dat er gedaan wordt wat u helpt. Ik ben er van overtuigd dat wanneer er echt wordt aangesloten bij de hulpvraag, er ook af en toe buiten de bekende protocollen moet worden durven gewerkt.

Doen en ervaren

In mijn werk maak ik gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie en zal ik proberen een spiegel voor te houden als het gaat om uw gedrag en gedachtes. Waar nodig maak ik gebruik van de inzet van een therapiehond. Naast gesprekken maak ik ook graag ruimte voor ervaren, omdat ik geloof dat processen hierdoor letterlijk in beweging kunnen worden gezet. Oefeningen die ik inzet komen vanuit de psychomotore therapie (PMT) of lichaamsgerichte therapie. Daarbij kan het zijn dat ik oefeningen of opdrachten meegeef om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Herkenning

Ik heb me aangesloten bij GGZ IJssel-Berkel omdat we dezelfde visie op goede zorg hebben. Ik ben er van overtuigd dat een gezond lichaam bijdraagt aan een gezonde geest en andersom. Hierdoor vind ik het belangrijk tijdens de behandeling aandacht te besteden aan meer dan alleen uw psychisch welbevinden. Omdat GGZ IJssel-Berkel in haar behandeling zowel gedrag, omgeving, voeding, ontspanning als beweging betrekt ben ik trots op dat ik deel uit mag maken van dit team.